Tekstschrijver

Voor eigen websites zoekt Zietuwel een tekstschrijver met interesse in online marketing. Taken bestaan uit het schrijven van nieuwsberichten, redigeren van teksten of het optimaliseren en actualiseren van content. Daarnaast kun je aan de slag met onze sociale media en nieuwsbrieven.

Wat doen wij?

Zietuwel.nl is een kleine internetuitgeverij uit Utrecht met websites over online ondernemen, het financieren daarvan of de mogelijkheden van ecommerce. Geen probleem als je er geen ervaring mee hebt, maar besef dat je je bij ons vooral bezighoudt met zakelijke teksten en onderwerpen.

We hebben eigen titels, waarvoor we dagelijks nieuwe content maken. Van jou verwachten we een uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal. Onze groei is sterk afhankelijk van Google. Zoekmachinevriendelijkheid is dus belangrijk. Wat dat bij ons inhoudt leren we je graag in de eerste weken van je baan. Verder willen we meer doen met onze nieuwsbrieven en sociale media.

Momenteel zijn we druk bezig met het ontdekken van de kansen van AI voor onze content. Heb je al kennisgemaakt met ChatGPT en wil je meer leren over wat AI-tools kunnen doen voor contentcreatie? Dan is dit het beste moment om je bij ons aan te sluiten.

Wat kun je van ons verwachten?

Met een relevante studie (journalistiek of direct vergelijkbaar) en minimaal twee jaar vergelijkbare werkervaring ligt het startsalaris rond de 3000 euro bij 40 uur per week. Uren zijn bespreekbaar. Heb jij al meer ervaring met affiliate-marketing, zoekmachine-optimalisatie en online uitgeven? Dan is het salaris zeker nog bespreekbaar. We werken zonder CAO of pensioenregeling. Wel is er lunch geregeld en is er een vergoeding voor telefoon- en/of reiskosten.

Wie zijn wij?

De verdieping in het pand deelt Zietuwel.nl met twee andere bedrijven. Daardoor lunch je vaak met zo’n tien mensen en zijn er ’s middags meestal voldoende spelers voor een potje tafelvoetbal of Mario Kart te vinden. Het team van Zietuwel bestaat momenteel uit Pleuni, Linda en Dirkjan.

Pleuni houdt zich vooral bezig met Engelstalige en Nederlandstalige nieuwsberichten, het redigeren van teksten en advertentiewerkzaamheden. Buiten het werk houdt Pleuni van klimmen, uitgaan met vrienden en zorgt ze voor haar twee katten thuis.

Linda werkt sinds 2015 bij Zietuwel en is sindsdien vooral actief met het creëren van content over events, interviews op locatie en zo nu en dan langere content-samenwerkingen met partners. Buiten het werk is Linda druk met haar twee jonge zoontjes en hond.

En dan is er nog Dirkjan. De oprichter van het bedrijf en bij deze functie jouw baas. ’s Middags is ie veel op pad, of gaat hij een rondje hardlopen in het Maximapark. Het is dus fijn als je ook goed zelfstandig kunt werken.

Reageren

Heb je interesse gekregen in de functie? Dan ontvangen we graag vóór 31 oktober een reactie per e-mail op deze vacature, inclusief cv en vooral een uitgewerkte persoonlijke motivatie.