Wat is Zietuwel?

Zietuwel is te omschrijven als een internetuitgeverij. Met verschillende blogs en websites die onze redactie geheel zelfstandig vult, bereiken we maandelijks ruim tweehonderdduizend webwinkeliers en andere ecommerce-geïnteresseerden. Maar er zijn meer eigenschappen waarmee we ons onderscheiden.

Technische achtergrond

Zietuwel.nl is actief sinds 2002. In eerste instantie begonnen we als internetbureau dat webhosting en webdesign aanbiedt. In de beginjaren heeft Zietuwel.nl dan ook tientallen websites en webwinkels mogen ontwikkelen voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Met name het contact met webwinkeliers werd als zeer prettig ervaren, vandaar dat we de kennis die we tijdens deze trajecten opdeden zijn gaan delen op onze websites! Deze technische achtergrond heeft nog altijd zijn invloed in hoe wij ecommerce benaderen.

Kritisch

Voor wie midden in de ecommerce zit, zal het geen verrassing zijn als wij zeggen dat het een sterk concurrerende markt is met flinterdunne marges. Maar in de media wordt ecommerce nog altijd als groei- en bloeimarkt gezien. Zietuwel heeft die roze bril thuisgelaten. Wij kijken regelmatig kritisch naar ontwikkelingen, spelers en cijfers om er onze mening over te publiceren.

De hele markt

Denk je aan ecommerce dan denk je aan bol.com of Amazon. Namen als Coolblue en Wehkamp komen dan ook voorbij. Zietuwel vindt dat leuke bedrijven, maar is óók geïnteresseerd in die tienduizenden andere spelers, of juist in de bedrijven met wie ze samenwerken. Ons nieuws gaat daarom meestal over spelers buiten de bekende top 100. Wij schrijven vaak over starters en bezoeken regelmatig zolderkamer- en garagebox-ondernemers. Juist de spelers die jij misschien zelf nooit had ontdekt, kun je leren kennen via de publicaties van Zietuwel.